SFEROPULOS: “ZASLUŽILI SMO DA POBEDIMO”

(15.5.2024) – Trener Crvene zvezde Meridianbet Janis Sferopulos je izneo utiske posle pobede nad Partizanom u drugom meču finala plej- ofa ABA lige.

Crveno- beli su slavili i u drugom meču, rezultatom 80:73 i poveli 2-0 u seriji. Nalaze se na korak od titule, a serija se seli u “Beogradsku arenu”.

Sferopulos je istakao da su njegovi igrači odigrali odličnu obranu.

“Želim da čestitam našim igračima kako su odigrali danas. Zaslužili smo da pobedimo. Igrali smo bolje nego u prvoj utakmici, pogotovo u odbrani. Nekoliko puta smo imali prednost u prvom poluvremenu, ali ofanzivni skok Partizana nam je pravio problem. Pričali smo na poluvremenu i mnogo bolje smo odigrali drugo. Dozvolili smo im samo jedan ofanzivni skok i primili smo samo 35 poena. Želim da čestitam našim navijačima na sjajnoj atmosferi u obe utakmice. Važno mi je da ništa nisu ubacivali na teren”,

rekao je Sferopulos i dodao:

“Sada je 2:0, je nešto, ali može da bude i ništa. Ako se zaustavimo ovde i ne budemo bili mentalno spremni. Imamo jedan dan za odmor, da analiziramo šta možemo da uradimo bolje i budemo spremni za treću utakmicu.”