SIMANIĆ OPTIMISTIČAN I VERUJE DA ĆE OPET ZAIGRATI

(13.9.2023) – Srpski košarkaš Boriša Simanić našao se u reprezentaciji Srbije koji su postali vicešampioni sveta. Međutim na utakmici protiv Južnog Sudana, Simanić je zaradio povredu zbog koje mu je odstranjen bubreg.

Košarkaš Saragose oglasio se na dočeku koji je priređen našim košarkašima, basketašima i Novaku Đokoviću.

“Odlično sam, stvarno! U početku je bilo baš nezgodno, iz dana u dan je sve bolje. Počeo sam i da hodam i da jedem, tako da se nadam ubrzanom oporavku”, izjavio je Simanić za Prvi program Radio Beograda

Takođe nam je otkrio kako je izgledala komunikacija sa timom nakon buđenja iz anestezije.

“Pošto sam imao dve operacije, praktično pet dana nisam znao za sebe. Nisam imao ni telefon. Kada sam prvom prilikom uspeo fizički da dođem do mobilnog, poslao sam im poruku i to ih je stvarno mnogo moralno podiglo. I meni su značile te njihove pobede, tako da smo se na taj način međusobno dopunjavali. Pratio sam ih preko mobilne aplikacije”, kazao je Simanić.

Simanić je optimističan po pitanju povratka na parket.

“Za sada ne znam mnogo. Naravno, moguće je da opet zaigram. Znam samo da tri meseca ne smem ništa da radim. Posle toga treba da se bubreg… (duboki uzdah, pa nastavlja)… Očekuju me analize pod fizičkim naporom i posle toga ćemo sve znati”, dodao je Simanić za kraj.