SIMO KRUNIĆ TRENER OFK BEOGRADA

Simo Krunić je novi trener OFK Beograda. Upravni odbor srpskoligaša sa Stare Karaburme je uvažio predlog sportstkog direktora Andreja Mrkele da za šefa struke imenuje doskorašnjeg trenera surduličkog Radnika.

– Želeli smo trenera sa iskustvom i rezultatima iza sebe. Tražili smo trenera koji će prihvatiti tešku obavezu da OFK Beograd vrati u viši rang. Krunić nas je uverio da su takvi zahtevi motiv više da se vrati u klub – rekao je Andrej Mrkela, sportski direktor OFK Beograda.

Krunić je profesionalnu fudbalsku karijeru počeo u Željezničaru iz Sarajeva. Od 1992. do 1994. igrao je za OFK Beograd. Tokom duge karijere igrao je i u Južnoj Koreji i u Grčkoj. Trenersku karijeru je počeo 2003. kao pomoćnik u OFK Beogradu. Bio je član stručnog štaba prvog selektora Srbije Havijera Klementea. Najveći uspeh u trenerskoj karijeri je ostvario sa Jagodinom osvajanjem Kupa Srbije 2013.

OFK Beograd mi je pomogao u najtežem periodu karijere. Dugo godina sam čekao priliku da se odužim. Situacija u klubu je teška, ali se iz dana u dan menja na bolje. Verujem da ćemo uspeti da napravimo ekipu koja će se uključiti u borbu za plasman u Prvu ligu. Verujem da ćemo uspeti – rekao je Simo Krunić.

Krunić je prozivku igrača zakazao za sredu 18. januara. OFK Beograd je prvu polovinu sezone završio na petom mestu, sa osam bodova manje od vodeće Zvezdare.

IZVOR/FOTO: OFK BEOGRAD