SITI odustao od Superlige Evrope

Sve više najboljih evropskih fudbalskih klubova odustaje od projekta “Superliga Evrope” i ostaje pod okriljem UEFA i FIFA. Jedan u nizu takvih klubova je i Mančester Siti. U njihovom zvaničnom saopštenju piše:

” Mančester siti može da potvrdi da je formalno otpočeo proceduru da se odvoji od grupe koja planira da formira evropsku Superligu.”

Odmah po objavljivanju zvaničnog stava kluba, oglasio se, jedan od njihovih najboljih fudbalera, Kevin De Brujne. Belgijanac je, na svom zvaničnom Tviter nalogu, napisao sledeće:

” Ovaj čovek dolazi iz malog grada u Belgiji sa snom da igra najviši nivo fudbala. Igrao je u Belgiji, Nemačkoj i Engleskoj. I ponosno reprezentovao svoju zemlju. Radio je i takmičio se protiv najboljih na svetu kako bi pobeđivao i osvajao titule. Najvažnija reč u svemu je – takmičiti se! Sa svim što se dešava poslednjih dana, možda je najbolji momenat da kažem kako se nadam da će se rešenje pronaći što pre. Svi znamo da je sve ovo biznis i ja sam deo istog, ali i dalje sam dečak koji voli fudbal svim srcem. Ovde se radi o fudbalu na globalnom nivou. Hajde da inspirišemo nadolazeće generacije fudbalera i nastavimo zajedno da sanjamo.”