SJAJNA NATALIJA STEVANOVIĆ POBEDILA I NEMICU KORPAČ

(7.7.2023) – Natalija Stevanović se plasirala u treće kolo Vimbldona pošto je savladala Tamaru Korpač sa 2:0, po setovima 7:5, 7:5.

Viđena je velika borba u prvom setu, a veliki problem Nataliji je zadavala povreda, zbog koje je morala da traži i medicinski tajm-aut u petom gemu. Iskoristila je Nemica šansu i došla je do brejka, međutim, nije se naša teniserka predavala i uzvratila je istom merom, a od tog trenutka je potpuno zaboravila na probleme.

Do novog brejka je došla Stevanović u 12. gemu, pravom maratonskom, te je tako povela u setovima.

Odlično je otvorila drugi set, povela je 2:0, ali je potom Korpač uzvratila brejkom. Ipak, već u narednom gemu Natalija dolazi do novog brejka, koji je čuvala sve do rezultata 5:4, kada je servirala za pobedu, ali tada joj je popustila koncentracija i Nemica je stigla do izjednačenja.

Obe teniserke su bile sigurne na svom servisu u naredna dva gema, a onda je opet došao taj 12. gem, gde je Natalija zablistala, došla do novog brejka i pobede.

U trećem kolu će igrati protiv Petre Kvitove, koja bila bolja od Aliksandre Sasnovič sa 2:0 u setovima.

Nišlijka je za plasman u treće kolo Vimbldona zaradila tačno 153.000 evra.

Poređenja radi, u dosadašnjoj karijeri je prihodovala negde oko 400.000 evra. Jasno je da je napravila ogroman skok u Londonu i na WTA listi onog tamo drugog ponedeljka. Na Vimbldon je došla kao 225. teniserka planete, a prema trenutnoj projekciji biće 143. što je skok od preko 80 mesta!

FOTO – SCREENSHOT/YOUTUBE/SPORTKLUB