PENAL LUTRIJA PRIPALA SMEDEREVCIMA, KRAJ ZA TSC!

(18.10.2023) – Fudbaleri Smedereva napravili su veliko iznenađenje u šesnaestini Kupa,Srbije savladavši favorizovanu ekipu TSC- a nakon boljeg izvođenja penala, pošto je u regularnom delu bilo 1:1. Tim iz Bačke Topole je ovim porzom završio takmičenje u ranoj fazi, ostavši bez prilike da eventualno dođe do trofeja.

Posle remija u 90 minuta igre, odmah se pristupilo izvođenju jedanaesteraca. Kod Smederava su svih pet izvođača bili precizni, dok su gosti imali jednu “slabu kariku” tokom penal lutrije pa su tako, iznenađujuće, završili takmičenje. Jedini promašaj bio je onaj Petra Stanića u drugoj seriji, kada je bivši igrač Crvene zvezde šutirao preko gola. Na kraju je bilo 5:4 za domaći sastav, inače trenutno drugoplasiranu ekipu Prve lige Srbije.

Smederevo je u regularnom delu povelo nesrećnim autogolom defanzivca gostiju Cvetinovića, koji je u želji da vrati loptu svom golmanu majstorski pogodio sopstvrnu mrežu. Igrao se tada 69. minut. Tokom većeg dela utakmice TSC je imao inicijativu, pa je poravnanje doneo Vlalukin, u 76. minuta. Rezultat se do kraja nije menjao, pa je pobednik odlučen nakon serije penala u kojoj su domaći igrači, na kraju, imali više koncentracije, staloženosti i preciznosti, i odneli veliku pobedu.