ŠOK U ARGENTINI, FUDBALER PREBIO SUDIJU PA IZVRŠIO SAMOUBISTVO

(19.7.2023) – Neverovatne vesti stižu iz Argentine – tokom jučerašnjeg dana se pojavio snimak sa fudbalske utakmice u nižim ligama na kome se vidi kako fudbaler nakon crvenog kartona, koji je dobio njegov saigrač, prvo pesnicom udara sudiju, a onda ga šutira nogom u glavu. Niko mu ne prilazi i on se sam udaljava od sudije koji ostaje da leži na terenu.

Sudija je u teškom stanju prevezen u bolnicu, a advokat porodice arbitra je potom podneo tužbu protiv fudbalera Vilijamsa Aleksandra Tapona za pokušaj ubistva.

Čitav incident je zadobio veliki publicitet u argentinskoj javnosti koja je masovno počela da osuđuje fudbalera za nasilničko ponašanje i da zahteva zatvorsku kaznu zbog svirepog prebijanja sudije.

Tapon je automatski suspendovan, a očekivalo se i da ga policija uskoro privede po tužbi sudije. Pod celokupnim pritiskom sa kojim više nije mogao da se nosi, fudbaler je počinio samoubistvo. On se javio porodici poslavši oproštajnu audio poruku, a potom je pucao sebi u glavu na železničkoj stanici u gradu Aveljaneda.

Informacije o samoubistvu je potvrdila jedna od njegovih sestara koja je u televizijskom uključenju pustila sa telefona oproštajnu poruku i  koja je potom optužila medije i javnost da su oni krivi za samoubistvo njenog brata.

FOTO – SCREENSHOT