SPAJIĆ U ZVEZDI DO 2026. GODINE

Prvo pojačanje Crvene zvezde u zimskom prelaznom roku je stameni štoper Uroš Spajić. Zvezdino dete i nekadašnji defanzivac crveno-belih će se obavezati na vernost klubu do 2026. godine.

– Emocije i utisci su neverovatni. Dovoljno je reći da sam se vratio kući. Osećaj je prelep. Želim što pre da zaigram za Crvenu zvezdu. Vratio sam se po dečačke snove, da osvojim titulu sa Zvezdom. Prošao sam sve mlađe kategorije i bio šampion u svim selekcijama, osim u prvom timu gde se najviše računa i pamti. Vratio sam se da ostvarim snove i zaigram Ligu šampiona sa Crvenom zvezdom. To me je zaista “povuklo”. Dugo sam bio u kontaktu sa sportskim direktorom Mitrom Mrkelom i došao je taj trenutak da se vratim. Mnogo sam srećan. Jedna novogodišnja želja mi se već ostvarila, a to je da se vratim na Marakanu. Malo sam poranio, ali sada naravno treba ići korak po korak. Da se osvoji titula, na dobrom smo putu i treba samo tako da nastavimo kako bi se dobro pripremili za narednu sezonu. Nadam se da će ona biti dobra u najmanju ruku – rekao je Spajić.

Uroš Spajić je rođen 13. februara 1993. godine u Beogradu. Prve fudbalske korake je napravio u novobeogradskom Radničkom, a sa samo 13 godina stigao je na adresu Ljutice Bogdana. U mlađim kategorijama Crvene zvezde je nastupao sve do 2010. godine, kada je 27. oktobra debitovao na utakmici protiv Borca iz Čačka u Kupu Srbije. Nakon toga odlazi na pozajmicu u Sopot, a od leta 2012. godine vraća se na Marakanu gde je zabeležio 19 zvaničnih nastupa u crveno-belom dresu te sezone. Dalja karijera ga je vodila u francuski Tuluz, potom Anderleht, Krasnodar, Fejnord i na kraju turski šampionat gde je igrao za Kasimpašu. Posle manje od jedne decenije Spajić se vratio u Beograd i braniće boje srpskog kluba do 2026. godine. Takođe, Spajić je bio član reprezentacije Srbije U19 i U21, a za A selekciju naše zemlje odigrao je 20 utakmica.

IZVOR: FK CRVENA ZVEZDA