SPALETI OSTAJE SELEKTOR ITALIJE

(30.6.2024) – Aktuelni evropski prvak Italija ispala je već u osmini finala Evropskog prvenstva u Nemačkoj, ali predsednik saveza Gravina je na konferenciji za novinare u trening kampu reprezentacije u Izerlonu rekao da bi bilo nezamislivo otpustiti Spaletija manje od godinu dana otkako je postavljen za selektora.

Nemamo šta da krijemo, svi moramo da preuzmemo odgovornost. Mi smo juče dugo razgovarali sa selektorom i mislim da je nezamislivo rešiti probleme odustajanjem od višegodišnjeg projekata posle osam, devet meseci, jer je centar našeg projekta baš trener koji nije uvek imao sve igrače na raspolaganju. Naše poverenje mora da postoji pošto nas već 6. septembra očekuje Francuska u Ligi nacija. Postoji samo jedan način da se suočimo sa ovakvim trenutkom, a to je rad – dodao je predsednik Saveza.

– Ovaj meč nas je vratio na nulu, odatle ćemo krenuti. Nastaviću da podmlađujem grupu, potrebni su nam novi i mladi igrači – rekao je Spaleti.

Italija je odigrala jako loše prvenstvo. Poražena je od Španije 3:0, jedva je dobila Albaniju 2:1 i nekako je iščupala remi 1:1 protiv Hrvatske u 97. miunutu. Spaleti ima prosečnu ekipu, sem Donarume tu nema vrhunskih igrača, a i on je, valjda iz očaja, često po pitanju izbora igrača vukao čudne poteze u toku utakmica.