SPARTAK OSVAJAČ BVA KUPA

(9.10.2023) – Odbojkaši Spartaka iz Subotice osvajači su BVA Kupa za 2023. godinu. Spartak je večeras, u dvorni Džengiz Golu u Bursi, u finalu, nadigrao domaću Bursu sa 3:2 po setovima 23:25, 27:25, 25:23, 23:25 i 15:10, nakon 144 minuta igre.

Nije bilo straha u redovima Subotičana ni od ekipe koja se nalazila sa druge strane mreže, a ni od navijača u hali, koji su gromoglasno navijali za domaću ekipu. Кao što se može zaključiti iz rezultata, tokom cele utakmice vođena je velika borba u kojoj su nijanse odlučivale. Iako je Bursa povela sa 1:0, tim Raška Jovanovića je bio dovoljno pribran i koncentrisan, što mu se ubrzo isplatilo i stigao je do preokreta. Uspela je domaća ekipa da odvede utakmicu u peti set, ali odgovor za srpskog predstavnika u njemu nije imala. Odmah je Spartak napravio lepu rezultatsku zalihu (5:1), koju je u nastavku vešto sačuvao i na kraju je stigao do trofeja i plasmana u treće po jačini evropsko takmičenje.

Spartak je osvajanjem ovog takmičenja obezbedio plasman u 1. kolu Kupa izazivača (25. oktobar i 1. novembar) i igraće protiv Fordea iz Norveške.