SPARTAK OSVOJIO KUP I POTVRDIO DOMINACIJU U SRPSKOM ŽENSKOM FUDBALU

(8.6.2023) – U finalu Kupa Srbije za žene Spartak je slavio pobedu nad ekipom Crvene zvezde. Subotičankama je ovo deseti trofej u Kupu Srbije. Takođe, pre desetak dana Spartak je osvojio i naslov šampiona Srbije po 14. put i osvajanjem “duple krune” potvrdio apsolutni primat na domaćim fudbalskim terenima, kada je lepši pol u pitanju.

Iskusnije Subotičanke su kroz veći posed lopte (62:38) praktično okupirale polovinu terena koja je pripadala Crvenoj zvezdi, ali zbog čvrste i blagovremene odbrane Beograđanki nisu napravile previše izglednih prilika.
Grešku odbrane u 9. minutu je iskoristila Tijana Filipović i sa oko 13-14 metara šutirala i poentirala za 0:1. U 36. minutu Anastasija Ćirić je bila u idealnoj prilici nakon asistencije Aline Baka, ali je za par santimetara zakasnila da klizećim startom iz neposredne blizine loptu ubaci u mrežu. Anastasija Ćirić je i u 47. minutu imala 100% šansu, ali je šutirala pored gola. Lepu priliku je imala u 50. minutu Sidni Stajer, ali je pogodila prečku. U 65. minutu Crvena zvezda je bila u prilici da poravna rezultat, ali je Anđela Tošković takođe pogodila prečku. U 77. minutu Sidni Stajer postiže gol za Spartak nakon asistencije Sare Pavlović.

IZVOR/FOTO: ŽFK SPARTAK