SPARTAK UBEDLJIVO POBEDIO FERENCVAROŠ U PRIJATELJSKOJ UTAKMICI

(3.8.2023) – U drugoj prijateljskoj utakmici, odigranoj protiv prvakinja Mađarske, Spartakove “golubice” su, u okviru letnjih priprema za kvalifikacioni turnir Lige šampiona, ostvarile ubedljivu pobedu na svom terenu.

Gostujuća ekipa je imala lošu sreću jer je prerano morala da izvrši zamenu golmanki. Preuranjena zamena je, verovatno, u velikoj meri poremetila planove stručnog štaba. U desetom minutu, u gužvi pred golom, najverovatnije zbog lošeg doskoka, povredila se golmanka Barbara Biro.

Stručni štab domaće ekipe je za razliku od prve utakmice, kada je forsirao mlađe igračice, ovoga puta “u vatru bacio” Makenzi i Pavarin, prinove u ekipi. Takođe su i tri mlađe igračice ponovo dobile priliku da se dokazuju i bore za mesto u timu.

Domaće igračice su pokazale zavidnu agilnost i požrtvovanje čime su sprečile gostujuću ekipu da se razmahne i pokaže svoje kvalitete. U odbrani je briljirala Violeta Slović, sredina terena je imala najviše posla, a u napadu se kao izuzetno raspoložena za davanje golova pokazala Tijana Filipović sa 4 gola postignuta iz igre.

IZVOR/FOTO: ŽFK SPARTAK