SPEKULIŠE SE DA JE PARTIZAN ZARADIO OD EVROLIGE OKO 5 MILIONA EVRA

(11.5.2023) – Partizan je završio maksimalno zanimljivu i prilično uspešnu sezonu u Evroligi.

Grobari su oduševljeni onim što se dešavalo u prethodnim mesecima, dok navijači Crvene zvezde misle da uložena sredstva u crno-beli tim ne odgovaraju rezultatima. Zahvaljujući državi, ovo je sezona u kojoj se igrači večitih rivala dovođeni za milionske transfere.

Kada se podvuče crta, Partizan je sa sportske strane ostavio odličan utisak. Bivši evropski prvaki ima na šta da bude ponosan, jer se posle mnogo godina vratio među elitu, odmah stigao nadomak borbe za pehar i nekoliko puta oborio rekord Evrolige u gledanosti.

Izuzev rezultatskog, tu je i finansijski benefit. Zahvaljujući pobedama u prvom delu i plej-ofu (22), kao i šestom mestu, Partizan je zaradio ukupno 1.470.112 evra.

Pored toga, nema sumnje da su crno-beli zaradili dosta novca i od prodaje karata, pošto su „Grobari“ redovno punili Arenu u ovoj sezoni.

Prema određenim procenama, to bi bilo još oko 3,5 miliona i ukupno preko pet miliona evra.

Kada se uporedi sa fudbalom i poslovanjem UEFA, Evroliga deluje kao amatersko takmičenje sa smešnim nagradama. Ipak, ove godine je povećan budžet za fajnal-for, pa tako pobednik dobija 1.759.398, drugi 996.992 i treći 879.699 evra.

FOTO – SCREENSHOT