SPORTSKA GIMNAZIJA I OŠ DRAGAN LUKIĆ NAJBOLJI VATERPOLISTI MEĐU ŠKOLARCIMA

(6.1.2024) – Gradskom završnicom u vaterpolu, za uzrast osnovnih i srednjih škola, kao i projektom “Kroz sport, a preko društvenih mreža i medija, mladi poručuju: Stop vršnjačkom nasilju“, u Beogradskoj asocijaciji za školski sport uspešno su završili 2023. godinu. Kako nas je obavestio glavni koordinator Goran Ivković, takmičenje u vaterpolu koje je održano na bazenu 11. April, potvrdilo je da ne moramo brinuti za budućnost ovog sporta, posebno što su za svaku školu, po pravilniku asocijacije mogle da nastupaju i devojčice.

Poredak – srednje škole: 1. Sportska gimnazija (Stari grad), 2. XII gimnazija (Voždovac), 3. XIV gimnazija (Vračar). Finalni meč: Sportska gimnazija – XII ginazija 9:3.

Poredak – osnovne škole: 1. OŠ Dragan Lukić (Novi Beograd), 2. Vuk Karadžić (Stari grad), 3. Braća Baruh (Stari grad). Finalni meč: OŠ Dragan Lukić – OŠ Vuk Karadžić 12:3.

Medalje su dodelili Andrea Arsović (predsednica Beogradske asocijacije za školski sport) i Slobodan Soro, nekadašnji uspešni vaterpolo golman.

– Godina uspeha je iza nas. Bili smo tu da deci sa svih 17 beogradskih opština učinimo da uživaju u sportovima koje vole, kao i aktivnostima van terena. Apsolutno sve što smo uradili za osnovce i srednjoškolce za njih je bilo besplatno, a nastavnici i profesori dobili su honorare. Odlika školskog sporta u Beogradu pre svega je radost.

Naravno sve ovo ne bi mogli postići, da nismo imali finansijsku pomoć Gradskog sekretarijata za sport i omladinu. Ono što moram da kažem jeste da su naša dešavanja počeli da prate i poznati iz sveta sporta, ali i iz glume i drugih sfera javnog života. Deca su naša budućnost i zaista je predivno kada ih gledate na dešavanjima koje im organizujemo – poručio je generalni sekretar Beogradske asocijacije za školski sport, Slobodan Đurić.

FOTO – BAŠS