SPORTSKE LEGENDE BEOGRADA – MIĆKO LOVRIĆ

(26.12.2022) – Mioljub Mićko Lovrić rođen je 17. Marta 1963. godine u Beogradu.

Odrastao je na Staroj Karaburmi, u ulici Generala Aračića koja se nalazi iznad stadiona OFK Beograda. Među “Romantičare” dolazi kasnije, pošto je trenirao u Beogradu sa Nove Karaburme. Čuveni “Đavoli” imali su kultni status posebno u tom delu grada i uvek dobru ekipu koja je godinama igrala tada omiljenu Beogradsku zonu.

Mićko je uspešno prošao omladinsku školu i odmah je privukao pažnju drugih ekipa. Iako visok imao je odličnu tehniku, brzu loptu, dobar pregled igre i sjajan prekid. Beograd je bio i ostao njegov klub u koji se često vraćao.

U OFK Beogradu je bio početkom 80-tih kada je tada odlična ekipa sa Milenkovićem, Serpakom, Tomićem, Zelenovićem, Krkićem, Majstorovićem, uz veterane Petkovića i Karasija znala da pobedi Hajduk u Splitu sa 4:1.

Potom je kratko vreme proveo u Pelisteru, makedonskom drugoligašu koji je stalno bio na ivici ulaska u Prvu ligu.

Od 1987. praktično nije igrao van Beograda. Bio je u Voždovcu, ponovo Beogradu, Hajduku sa Liona, Palilulcu, Kolubari, Poletu…sve su to bili klubovi koji su igrali drugu ligu i spremali se da uđu u društvo najboljih.

Iz tog perioda pamte se dva detalja kao potvrda njegovih igračkih kvaliteta.

U izboru JSL Sport proglašen je, krajem 80-tih, za najboljeg amaterskog igrača Beograda.

U revijalnoj utakmici odigranoj 1995, u selekciji novinara koju su vodili Milan Živadinović i Vladanko Stojaković i koja je pobedila reprezentaciju Jugoslavije sa 3:0, jedini amaterski igrač bio je baš Mićko Lovrić.

Lovrić je okačio kopačke o klin 2001, završio trenersku školu i jedno vreme radio sa prvim timovima Pekara, Poštara, Sinđelića i Voždovca.

Potom je odlučio da radi u isključivo omladinskim školama, posebno Sinđelića i Voždovca, želeći da svoje bogato iskustvo i znanje prenese mlađim kategorijama.

Projekat Sportske legende Beograda sufinansiran je sredstvima Gradske uprave grada Beograda, Sekretarijata za kulturu.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.