Srbija brani zlato na Evropskom prvenstvu u Budimpešti

Danas počinje 34. Evropsko prvenstvo za vaterpoliste u Budimpešti.  Selekcija Srbije želi da osvoji peto zlato u nizu, što je prethodno pošlo za rukom jedino Mađarskoj pre Drugog svetskog rata. Poslednji trening pred start prvenstva vaterpolisti Srbije odradili su zajedno sa reprezentacijom Crne Gore. Izborena viza za Olimpijadu u Tokuju olakšavajuća je okolnost za izabranike selektora Dejana Savića.

“Favoriti smo u grupi i već razmišljamo kako da, ako budemo prvi, iskoristimo one slobodne dane da za četvrtfinale, ostanemo u ritmu, a takođe gledaćemo šta rade naši potencijalni protivnici Mađari i Španci koji zaslužuju samo respekt. Imamo naravno motiv, na to nas obavezuju  tradicija i rezultati. Ne razmišljam o petoj uzastopnoj tituli kao takvoj. Gledao sam film o čuvenom susretu Bjorna Borga i Džona Mekinroa u finalu Vimbldona. Borg je tada rekao da ako pobedi peti put uzastopno onda ulazi u istoriju. U suprotnom one četiri osvojene niko neće  pamtiti.” – izjavio je selektor Dejan Savić uoči puta za Budimpeštu.

Srbija je u B grupi. Prvi rival  večeras od 17.30 je reprezentacija Rusije. Potom slede dueli sa Rumunijom ,16.  i Holandijom 18. januara.

Pripremio: Miroslav Nackov

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *