SRBIJA DOMAĆIN U KVALIFIKACIJAMA ZA ŽENSKO JUNIORSKO SP

(26.9.2023) – Ženska juniorska reprezentacija Srbije, u novembru mesecu, boriće se za vizu za Svetsko juniorsko prvenstvo za dame koje se 2024. godine održava u Severnoj Makedoniji.

Na putu da se pomogne selekciji koju od nedavno vodi v.d. selektora Ljiljana Marković, Rukometni savez Srbije konkurisao je i zasluženo dobio domaćinstvo kvalifikacionog turnira koje će se od 21. do 27. novembra održati u Vrnjačkoj Banji.

”Rukometni savez Srbije je ponosan na činjenicu da nam je dodeljeno domaćinstvo kvalifikacija za Svetsko prvenstvo za igračice rođene 2004. i mlađe. Te iste devojke su pre dve godine kroz kvalifikacije u Beogradu uspele da vrate ženske mlaže selekcije iz B u A diviziju. Grad-domaćin, Vrnjačka Banja je grad ne samo sa turističkom već i velikom sportskom tradicijom i organizacionim iskustvom. Zajedničkim snagama ćemo učiniti sve što je do nas da se na najbolji način promoviše rukomet. Težimo da obezbedimo najbolje uslove ne samo za naše devojke već i gostujuće selekcije. Uvek smo bili dobri domaćini i nastojimo da taj status i održimo. Verujemo da će zainteresovanost publike biti na visokom nivou kako bismo pružili vetar u leđa sjajnim devojkama na putu ka ostvarenju cilja, plasmanu na Svetsko prvenstvo”, izjavila je predsednica RSS, gospođa Milena Delić.

O značaju odlska u Severnu Makedoniju dodala je:

”Od izuzetnog je značaja za mlađe selekcije da učestvuju na završnicama velikih takmičenja jer na taj način stiču potrebno iskustvo za sve ono što ih očekuje u seniorskom uzrastu. Ono što je do Rukometnog saveza Srbije biće im obezbeđeno, a na stručnom štabu i njima je da se psihički i fizički pripreme i odigraju utakmice borbeno i zajedništvom potvrde kvalitet.”

Pored Srbije, u kvalifikacijama za SP učestvovaće najbolje juniorke Hrvatske, Španije, Farskih Ostrva i Italije.

FOTO: RSS