SRBIJA IZGUBILA OD MAĐARSKE I SADA ČEKA VELIKU BRITANIJU U OSMINI FINALA

(18.6.2023) – Košarkašice Srbije poražene su od Mađarske u trećem kolu Evrobasketa sa 81:75 i tako izgubile šansu da grupu završe na prvom mestu te se direktno plasiraju u četvrtfinale. Našim košarkašicama odgovarao je poraz do četiri poena razlike, tako da je sada napravljen trougao u kome su tri ekipe imale po dve pobede i poraz (očekuje se da Turska dobije Slovačku), a u toj situaciji Mađarska je prva, Srbija druga, a Turska treća.

Veliki problem za Srbiju je bila povreda Tine Krajišnik, kapiten Srbije je povredila skočni zglob, a ovaj hendikep izabranice Marine Maljković nisu uspele da nadoknade na terenu, pogotovo što Mađarice u svojim redovima imaju Virag Kiš koja je visoka 208 centimetara i koja je pravila velike probleme reprezentativkama Srbije u reketu.

Srbija je čak i tako imala dobru situaciju, jer je na poluvremenu bilo +5 za naše devojke, ali je usledio veliki pad u trećem delu posle kojeg je od 53:50 Mađarska došla do 66:55.

U poslednjoj deonici Saša Čađo je pogađala trojke, ali su naše košarkašice toliko promašivale iz čistih situacija i pravile nepotrebne faulove, da čak i nesigurne Mađarice nisu mogle da ne profitiraju iz takvih situacija. Naše su imale 6 sekundi za koš i prvo mesto u grupi u poslednjem napadu, ali su promašile i ostalo je 79:73.

Srbija će se u osmini finala Evropskog prvenstva u Sloveniji sastati sa Velikom Britanijom, koja je u borbi za drugo mesto u D grupi izgubila od Nemačke sa 62:61.