SRBIJA MAKSIMALNA PROTIV NORVEŠKE

(8.4.2024) – Dubl Srbije diskretno je zakucao maksimalnu pobedu protiv Norveške – 3:0. Elena Milovanović i Lola Radivojević nisu dale ni gram šanse norveškom tandemu Sarc-Lunde/Sirtvajt i ekspresno su završile posao 6:1, 6:3. pre njih su pobede u singlu, identičnim rezultatom 6:4, 6:4, izvojevale Aleksandra Krunić protiv Urlike Ejkeri i Mia Ristić u duelu sa Malene Helgo.

Sutra u 11 časova Srbija igra protiv Grčke, koja je sa 2:1 prvi dan slavila protiv Švedske.

Najmlađa reprezentativka Srbije donela je pobednički poen.
“Presrećna sam. Uslovi su bili teški, zbog jakog vetra, ali kako je bilo meni, tako je bilo i protivnici. Uspela sma da trijumfujem, kao i Aleksandra i bilo ko da nam je protivnik sa suprotne strane mreže mi idemo na pobedu. Grčka je malo možda jača od Švedske, jer je tu Marija Sakari, ali to nas ne interesuje, hoćemo sve pobede”, kaže Mia Ristić.

Selektor Dušan Vemić bio je zadovoljan maksimalnim trijumfom.
“Prvi meč je uvek pun iznenađenja, ali ovoga puta smo kao favorit opravdali očekivanja. U oba singla i Aleksandra i Mia su se pokazale kao pretežak izazov za Norvežanke, i bolje su igrale na portugalskoj šljaci. Aleksandra je dokazala da nije slučajno lider reprezentacije. Mlada Mia Ristić pobedila je veoma nezgodnu Malene Helgo. Iako treći meč nije odlučivao pobednika, uvek je bitna set i gem)razlika. Naše Elena Milovanović i Lola Radivojević nisu dozvolile opuštanje”, poručio je selektor Srbije.

FOTO: TSS