SRBIJA NAREDNE GODINE DOMAĆIN NAJBOLJIM SVETSKIM SREDNJOŠKOLCIMA U ODBOJCI

(27.6.2023) – Delegacija Saveza za školski sport Srbije vratila se sa kongresa koji je održan u Meksiku. Grad Mazatlan ugostio je članove Izvršnog odbora Svetske federacije školskog sporta (ISF) i delegate Generalna skupština (ISF). 

Sastancima Izvršnog odbora je prisustvovao predsednik Saveza za školski sport Srbije Željko Tanasković, a uz njega u radu Skupštine učestvovao je i Boris Tomić, generalni sekretar SSSS. 

– Podneo sam izveštaj i kao kontinentalni predsednik evropskog školskog sporta u kome su nabrojane aktivnosti koje je sprovela Evropska federacija školskog sporta kojom predsedavam. Ove godine uspešno smo održali Evropska prvenstva u odbojci u Trebinju i košarci u Skoplju. Poseban spektakl imali smo u Beogradu, gde su uspešno održane otvorene evropske combat igre. Puno je pozitivnih komentara učesnika i delegata sa tih takmičenja – rekao je Tanasković

O aktivnostima na Skupštini nas je obavestio generalni sekretar Saveza za školski sport, Boris Tomić. 

– Usvojeni su izveštaji za 2023. i prezentovana su takmičenja koja će se održati u 2024 godini. Srbija je predatavila Svetsko školsko prvenstvo u odbojci za srednjoškolce. Imaćemo pomoć države Srbije i Ministarstva sporta u organizaciji. Godinama unazad potvrdili smo da znamo da pravimo svetske školske sportske spektakle u našoj državi pa najbolji odbojkaši i odbojkašice sveta za uzrast srednjoškolaca dolaze u Beograd od 19. aprila – poručio je Boris Tomić.

FOTO – ISF