SRBIJA POVELA PA STALA, NORVEŠKA BOLJA U BORBI ZA ČETVRTFINALE SP

Rukometna reprezentacija Srbije doživela je bolan poraz od Norveške u drugoj fazi Svetskog prvenstva – 31:28.

Orlovi su fantastično započeli utakmicu, vodili celo prvo poluvreme, da bi onda Norvežani ubacili u brzinu više i jednostavno počistili naše momke, koji su ostali bez nade o plasmanu u četvrtfinale.

Biće ovo velika škola za ekipu Tonija Đerone, ispred koje je lepa budućnost, ali i mnogo nadogradnje, jer su najbolje ekipe ipak  i dalje daleko od nas. Video se pomak dolaskom novog selektora, imali smo svetle trenutke i pokazali da možemo. Ipak, kada se podvuče crta, realno bolje ekipe će proči dalje i obezbediti kartu za Pariz.

Delovalo je da možemo. Đeronina četa je jurišala svim silama na početku meča. Nisu imali Norveženi rešenje za Milosavljeva na golu, kao i na Orbovića Đorđića u napadu. Sve je radilo kao švajcarski sat u timu Srbije. Imali smo +5 u jednom momentu i putokaz kako treba da izgledamo u nastavku, ali Norvežani kao da su se tek spremali za ono što sledi.

Dobro su analizirali srpsku reprezentaciju na pauzi između poluvremena i izašli kao potpuno drugi tim. Moćni Sagonsen se razgoropadio i postigao pet golova, dok je naš čuvar mreže prestao da pušta magiju, a napad potpuno zakazao. Vrlo brzo su nas preokrenuli i utabali put do pobede.

Orbović, Đorđić i Radivojević su bili najefikasniji, pošto su sva trojica po pet puta tresla mrežu protivnika. Kod Norveške je najbolji bio pomenuti Sagonsen sa takođe pet golova.

IZVOR: MERIDIAN SPORT

FOTO: RUKOMETNI SAVEZ SRBIJE