SRBIJA SIGURNA SA KINOM, SLEDE BRAZILCI

(20.8.2023) – Izabranici Svetislava Pešića su rutinski započeli pripremni Kup solidarnosti u Šenženu i pobedili Kinu sa 87:64.

Nijednog trenutka se nije dovodilo pitanje pobednika. Orlovi su silovito otvorili utakmicu i napravili osetnu razliku koju do samog kraja nisu ispuštali.  Bogdan Bogdanović je odigrao kapitenski – bez mnogo forsiranja i sa pravim odlukama u pravim trenucima.

Srbija je u prvoj deonici napravila seriju od  11:0, Kinez nisu uspevali da daju koš iz igre, dok su Orlovi lagano punili kolone. Tada su stvari postavljene na mesto (23:12), druga deonica nam je donela nešto opasnije Kineze, ali bez načina da ozbiljnije zaprete (43:28).

Ipak, druga deonica je donela najbolju igru Kineza, loše smo branili šut za tri poena, uz manjak koncentracije u napadu (63:51). Vrlo brzo je zaustavljen nalet protivnika i naš nacionalni tim je završio započeti posao (87:64).

Od samog starta su Kinezi žestoko čuvali lidera reprezentacije Srbije, ali je igrač Atlante uspeo da dođe do 19 poena. Imao je veliku podršku saigrača, a posebno Filipa Petruševa u drugom delu, koji je utakmicu završio sa 13 poena. Vanja Marinković je stao na 11.

Kod Kine jedini dvocifreni su bili Mingksuan Hu sa 14, odnosno Jivei Džao sa 13 poena.

Srbija: Petrušev 13, N Jović 13, Bogdanović 19, Marinković 11, Radanov, Dobrić 8, Ristić 2, Gudurić 4, S Jović 2, Davidovac, Simanić 5 Avramović 7, Milutinov 8.

Već u ponedeljak Orlove očekuje nova provera – na megdan dolazi Brazil, kao poslednja provera pred početak Mundobasketa. Utakmica je na programu od 18 časova.

FOTO – SCREENSHOT