SRBIJA ZAVRŠILA UČEŠĆE NA SVETSKOM KUPU U ZULU

(7.6.2023) – Juniorska reprezentacija Srbije je završila vrlo uspešno učešće na Svetskom omladinskom kupu u Zulu.

Danas su startovale tri juniorke, dale su sve od sebe, ali niko nije došao do finala. Emilija Ponjavić je u gađanju malokalibarskom puškom iz trostava zauzela 21. mesto, sa tri kruga zaostatka za osmoplasiranom. Natalija Pavlović se plasirala na 38, a Ljiljana Cvetković na 42. poziciju. U ekipnom plasmanu, Srbija je bila deseta.

Međutim, prethodnih dana naše juniorke i juniori su ostavili sjajan utisak. Ženska juniorska ekipa vazdušnom puškom je osvojila srebro. Muški tim istim oružjem je stigao do bronze, a Marko Ivanović se okitio bronzanom medaljom u pojedinačnom takmičenju malokalibarskom puškom iz trostava. U pojedinačnom finalu je učestvovala i Ljiljana Cvetković i zauzela osmo mesto vazdušnom puškom

-Srebro i dve bronze su najveći uspeh Srbije na juniorskim Svetskim kupovima. Nikad do sada nismo imali ovoliko medalja, a konkurencija u Zulu je bila izuzetna. Učestvovali su strelci iz blizu 50 medalja. Prezadovoljan sam učinkom srpskog tima – kazao je Dragan Donević, šef stručnog štaba i selektor za pušku.

Dan pred kraj turnira u Zulu, Srbija je među deset najuspešnijih medalja. Poslednjeg dana na programu su neolimpijske discipline, u kojima naši strelci neće učestvovati.

IZVOR/FOTO: STRELJAČKI SAVEZ SRBIJE