Srđan Đoković otvoreno o svemu

Srđan Đoković, otac Novaka Đokovića je gostovao u emisiji “Kec na jedanaest” – TV K1. Tim povodom je odgovarao na brojna novinarska pitanja, dotakavši se mnogih tema. Prenosimo vam deo onoga o čemu je gospodin Đoković govorio.

Odnos stranih medija prema Novaku?

” Očito da strani mediji nemaju baš najbolje mišljenje o nama i da im stalno nešto smetamo. Pravo da vam kažem, ni ja ne želim da budem deo tog njihovog sveta. Nešto mi se čini da je taj njihov svet izvitoperen. Oni Novaka toliko blate, toliko pričaju ogavne stvari o njemu da je to prosto neverovatno. Ovo što ja odgovaram malo oštrije je 0.01% u odnosu na to kako se oni ponašaju prema tom ogromnom šampionu kojeg nikada više neće imati u tom svetu.”

Razlika između Srđana i Novaka?

” Ono najbolje od mene i moje supruge je on uzeo. Od mene srčanost i hrabrost, a od mame mirnoću i staloženost. On kad naiđe na zid, on stane pa razmisli, a ja udaram glavom dok ne padnem u nesvest.”

O Rodžeru Federeru?

” Pre jedno 15 godina je on napao mog sina dok je on bio još mlad sa 18-19 godina, znao je da dolazi neko ko će biti bolji od njega. Rekao sam tad da je on veliki šampion, u to vreme najbolji, ali koliko je veliki šampion, isto toliko nije dobar čovek.”