SRPSKI ASOVI KRUNIŠU DOMAĆU SEZONU NA DRŽAVNOM PRVENSTVU U SMEDEREVU

(22.3.2024) – S početkom proleća u srpskom streljaštvu se spušta zavesa
na sezonu domaćih takmičenja vazdušnim oružjem.

Kao i obično, kruna sezone na 10-metarskim strelištima je Prvenstvo Srbije vazdušnim oružjem u seniorskoj konkurenciji, koje će biti održano predstojećeg vikenda (23. i 24. mart) u Smederevu, a domaćin je istoimena streljačka družina u strelištu u sportskoj hali.

Pravo učešća izborilo je 137 takmičara. Na listi prijavljenih su svi seniorski reprezentativci koji su se nadmetali na nedavno održanom Evropskom prvenstvu, među njima i Zorana runović, Damir Mikec, najbolji strelci Srbije u 2023. Tu je i grupa reprezentativaca puškom koja je u sredu završila uspešno učešće na turniru u Dortmundu, osvojivši tri medalje (Sanja Vukašinović-srebro trostav, Teodora Vukojević-bronza trostav, Lazar Kovačević-bronz vazdušnom puškom). Na vatrenu liniju izlaze i juniorski reprezentativci. Ukratko – niko od srpskih asova ne izostaje.

U subotu će biti održana pojedinačna takmičenja puškom i miks timova pištoljem, a u nedelju individualna nadmetanja pištoljem i mešovitih parova puškom. Prvenstvo će u subotu u 12 časova svečano otvoriti gradonačelnica Smedereva Jasmina Vojinović.

FOTO: SSS