SRPSKI BADMINTON PO PRVI PUT NA SVETSKOM PRVENSTVU

(28.8.2023) – Najbolji srpski miks dubl Mihajlo Tomić i Anđela Vitman predstavljali su Srbiju na Svetskom prvenstvu za seniore u Danskoj, gde su se od 21. do 27. avgusta najbolji igrači sveta borili za titulu svetskog prvaka i bodove za Olimpijske igre 2024.

Kopenhagen je po peti put bio domaćin krema svetskog badmintona okupivši na Svetskom prvenstvu skoro 400 najuspešnijij takmičara iz Azije, Afrike, Amerike, Evrope, Australije. Prvi put u istoriji zastava Srbije zavijorila se na ovom najvećem planetarnom badminton takmičenju, a zaslužni za to bili su  reprezentativci Mihajlo Tomić i Anđela Vitman koji poslednjih godinu dana fenomenalnom igrom na međunarodnoj sceni pišu istoriju srpskog badmintona.

Srpski igrači su u meču protiv jakih protivnika iz Engleske Gregorija i Dženi Mairs pokazali sjajnu igru i kvalitet.

Veoma sam zadovoljan nastupom na našem prvom svetskom prvenstvu. Bez obzira što je pobeda ovaj put izostala, mislim da  Anđela i ja idemo pravim putem ka našim velikim ciljevima. Igrati svetsko prvenstvo na centralnom terenu donelo je sjajan osećaj i motivaciju i jedva čekam novu priliku da ponovo izađemo na veliku scenu svetskog badmintona. U narednom periodu nas očekuje početak nove uzbudljive sezone, prvi turnir je za mesec dana u Belgiji za koji smo već počeli sa pripremama”, izjavio je Mihajlo Tomić.

Nakon leta tokom koga su mladi igrači, ali i ceo stručni štab, vredno radili na pripremama, sledi takmičarska sezona koja, gledajući uzlaznu putanju srpskih igrača tokom protekle godine, najavljuje nove uspehe i radosti za srpski badminton.

Ministarstvo sporta Republike Srbije je obezbeđivanjem neophodnih finansijskih sredstava omogućilo učešće najboljih srpskih seniora na Svetskom prvenstvu u badmintonu.

FOTO – BASS