SRPSKI SREDNJOŠKOLCI REDOM POBEĐUJU NA SVETSKOM KOŠARKAŠKOM PRVENSTVU

(27.6.2024) – Makao je domaćin Svetskog prvenstva u košarci za uzrast srednjoškolaca, a Srbiju predstavlja prvak države Gimnazija Kraljevo.
Posle tri kola takmičenja u grupi naši momci su jedini neporaženi. Pobedili smo Brazil (50:44), Čile (57:40) i Mongolija (59:51).
U subotu igramo protiv Ugande, koja je do sada pobedila Brazil i Čile, a poražena je od Mongolije. Uganda ima i najvišeg igrača na turniru.
Utakmica se igraju u tri multifunkcionalne dvorane, domaćini se trude da budu na raspolaganju za sve što je potrebno, a u petak nema utakmica već će to biti dan predviđen za kulturne aktivnosti. Svi učesnici imaće obezbeđeno razgledanje dela grada u kome se nalaze velelepne građevine sa hotelima, parkovima i velikim šoping molovima. Makao je poznat po ulici u kojoj se nalaze kopije simbola Pariza, Londona i  Venecije.
Željko Tanasković, predsednik Saveza za školski sport je zadovoljan nastupima naših školaraca i profesoru i momcima poželeo je da nastave u ovom ritmu.
Na SP nastupa 20 zemalja, a našu reprezentaciju, koju predvodi profesor trener Vladimir Adamović, predstavljaju Vukašin Mušikić, Aleksa Drašković, Mirko Vučković, Ognjen Kaličanin, Ognjen Vasić, Vojin Šobotović, Filip Vučković, Ognjen Matović, Vuk Dimitrijević i Vojin Gojković.
FOTO – SSSS