FOTO TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC/

STANOJEVIĆ ZADOVOLJAN PRVIM DELOM PRIPREMA

(29.6.2024) – Trener Partizana Aleksandar Stanojević sumirao je utiske sa prvog dela priprema koje su crno-beli obavili u Sloveniji.

Imam prvi presek ekipe, jasniju sliku u vezi sa nekim igračima, kao i u kakvom smo stanju trenutno. Veoma sam zadovoljan onim što sam video. Idemo korak po korak, u ovoj fazi rada je najbitniji intenzitet, da se upoznamo, da igrači dobiju prve zahteve, koje su dobro prihvatili. Nije to, naravno, još ono što želimo, daleko smo od toga, ali napredujemo iz dana u dan, to je najbitnije. Ove pripreme su kraće za sedam do deset dana i to nam svakako nedostaje, ali nema kukanja, idemo dalje, moj posao je da u kraćem vremenu postavim stvari na mesto i da posle toga uđemo u turnir u Moskvi i mečeve.

Sa pojačanjima ćemo, pre svega, dobiti na čvrstini i brzini. Mujakića znam iz Turske, Arijaga je zadnji vezni, reprezentativac je Hondurasa, koji takođe ima dobre fizičke predispozicije, a doveli smo i Zubairua, mladog igrača sa dve godine iskustva u Srbiji. Verujem da će biti lepo osveženje za nas i da će opravdati očekivanja Đakovac jeste profil igrača koji mi se dopada, ali daleko od toga da je realizacija transfera blizu ili završena, naprotiv. Sa druge strane, imamo još neke opcije, jer ne možemo da čekamo previše, 20. jula već imamo važnu utakmicu. Ako se reši – biću zadovoljan, ako se ne završi brzo, okrećemo se drugim opcijama.

Prezadovoljan sam stručnim štabom, iako je činjenica da sa nekim od kolega nisam ranije radio. Napravili smo unutar stafa timsku preraspodelu, svako ima svoje zaduženje, a svi smo uključeni i možemo da obuhvatimo širok spektar obaveza.

Crno-beli motre i na aktivnosti Dinama iz Kijeva, rivala u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Pratimo im svaki korak, apsolutno sve što rade, sve nas zanima. Vidimo da angažuju nove igrače, pojačavaju se i ima malo žala što je Ukrajina ispala tako rano sa Evropskog prvenstva, jer bismo možda dobili umornijeg rivala. Ipak, grupa im je bila neverovatna, osvojili su četiri boda i ispali, što se prvi put desilo. Dinamo je u reprezentaciji imao šest igrača, od toga četiri standardna, što je za respekt. Vidim i da su neke internacionalce vratili sa pozajmica, ali dobro. I mi smo se, nadam se, pojačali, pa polako, spremaćemo se za protivnika.

FOTO – FK PARTIZAN