STEFAN MARKOVIĆ ZAVRŠIO KOŠARKAŠKU KARIJERU

(24.6.2023) – Trofejni reprezentativac Srbije, košarkaš Crvene zvezde, Stefan Marković, završio je igračku karijeru koja je trajala 18 godina, objavili su crveno-beli na Tviteru.

Marković je proveo dve sezone u Crvenoj zvezdi, a nastupio je na 116 utakmica i osvojio pet trofeja – ABA ligu, dve titule prvaka Srbije i dva Kupa Radivoja Koraća.

“Kao klub smo ponosni što je Stefan deo svoje igračke karijere proveo i završio u našem klubu kome je dao mnogo”, saopštila je Zvezda.

U karijeri od 2006.godine igrao je za 10 klubova u najjačim evropskim ligama. Profesionalnu karijeru Marković počeo je u Atlasu, i nastavio je u Hemofarmu, Benetonu, Valensiji, Banvitu, Unikahu, Zenitu iz Sankt Peterburga, Himkiju, Virtusu iz Bolonje i Crvenoj zvezdi.

Sa reprezentacijom Srbije u mlađim kategorijama osvojio je zlatnu medalju 2007. godine na Svetskom prvenstvu, a sa seniorskom je stigao do srebra na tri najveća takmičenja: Olimpijske igre, Svetsko prvenstvo i Evropsko prvenstvo.

Zvezda je Markoviću poželela dobro zdravlje i mnogo sreće na životnom planu.

“Pefi hvala ti na svakom treningu, utakmici koje si kao i uvek odradio sa 101 posto mogućnosti, hvala ti što si kao igrač i čovek bio deo tvoje Crvene zvezde, kluba čija su ti vrata u budućnosti uvek otvorena”, dodali su crveno-beli u saopštenju.

IZVOR: RTS, KK CRVENA ZVEZDA

FOTO: KK CRVENA ZVEZDA