STEFANOVIĆA DELE DVA KRUGA OD FINALA

(31.1.2024) – Reprezentativci Srbije Milutin Stefanović i Milenko Sebić su
ostali pred vratima takmičenja malokalibarskom puškom iz trostava, poslednje discipline Svetskog kupa u Kairu.

Stefanović je zauzeo 12, a Sebić 14. mesto. U kvalifikacijama za dame učestvovala je Teodora Vukojević, koja se plasirala na 24. poziciju.

Stefanović je u kvalifikacijama skupio 586, a Sebić 585 krugova. Za finale je bilo potrebno pogoditi 588 krugova, a taj rezultat postigla su petorica strelaca plasiranih od četvrtog do osmog mesta. Najprecizniji u kvalifikacijama je bio Ukrajinac Oleg Carkov sa 590.

Stefanović je zahvaljujući vrlo dobrom rezultatu u ležećem stavu i dobrim hicima u trećem, stojećem, u završnici bio među osam najboljih. Međutim, poslednjim metkom je pogodio „osmicu“ i izgubio mesto u finalu. „Desetka“ u 60. hicu bi ga odvela u finale, jer je imao više unutrašnjih centara od strelaca koji su sa 588 krugova osvojili sedmo, odnosno osmo mesto (Čeh Privratski i Šveđanin Lindgren). I Sebić je jedno vreme bio na dobrom putu ka finalu, ali serija od nekoliko „devetki“ u poslednjoj seriji ga je udaljila od osme pozicije.

Teodora Vukojević je u kvalifikacijama za dame pogodila 583 kruga, što je bilo dovoljno za 24. poziciju. Od finala su je delila četiri kruga. Najbolji rezultat u kvalifikacijama postigla je Seonejd Mekintoš iz Velike Britanije (589), koja je kasnije u finalu stigla do zlata.

U trostavu u Kairu se nadmetalo ukupno 136 takmičara (63 u muškoj i 73 u ženskoj konkurenciji)

Srbiju je na prvom Svetskom kupu u sezoni predstavljalo četvoro takmičara. Uz troje koji su gađali poslednjeg dana, u ekspediciji je bio i Lazar Kovačević zahvaljujući kome se naša zemlja našla u bilansu medalja turnira u Kairu. Kovačević je u nedelju osvojio srebro vazdušnom puškom.

Narednog vikenda, srpske strelce očekuju izazovi na domaćoj sceni. U Novom Sadu će biti održano finale Kupa Srbije vazdušnim oružjem.

FOTO: SSS