STOJANOVIĆEVOJ I ĆURUVIJI NAJSJANIJI TROFEJ PIŠTOLJEM

(19.3.2024) – Finalni turnir Kupa Streljačkog saveza Srbije za mlađe kategorije („B“ program) završen je borbama za medalje pištoljem.

U mlađejuniorskoj konkurenciji najsjajnija odličja pripala su Olgi Stojanović („Aleksa Dejović“) i Ognjenu Ćuruviju (Mladost Inđija).

Olga Stojanović je u finalnom gađanju vodila izjednačenu borbu sa Teom Mikec (Policajac), koju je prestigla tek u poslednja dva hica. Olga se na taj način revanširala Tei za poraz u vrlo sličnom finalu sa dramatičnom završnicom na juniorskom Prvenstvu Srbije, održanom pre mesec dana.

Ćuruvija je vodio tokom skoro celog finala za mlađe juniore i trijumfovao ispred trojice reprezentativaca, Gajića (Niš), Miloševića (Akademac) i Ninkovića (Pančevo).

Užički „Aleksa Dejović“ je jedini klub koji je pištoljem došao do dva zlata, jer u konkurenciji kadetkinja najpreciznija je bila Sara Bajić, klupska drugarica Olge Stojanović. Matija Kvasnevski (Zemun – Centar) je bio najbolji kadet, a zlatne medalje u pionirskoj kategoriji osvojili su Strahinja Srbulović (Bor 030) i Ema Cvejin (Kikinda).

FOTO: SSS