SVEČANI ISPRAĆAJ TAKMIČARA IZ OLIMPIJSKOG TIMA U VOJNOJ AKADEMIJI

(27.6.2024) – Olimpijski dan, u okviru kojeg je upriličena motivaciona tribina i ispraćaj takmičara iz Olimpijskog tima Republike Srbije u Pariz, održan je danas u Atletskoj dvorani Vojne akademije, u organizaciji te vojne visokoškolske ustanove i Olimpijskog komiteta Srbije.

Univerzitet odbrane i Vojna akademija time su pružili podršku učešću Olimpijskog tima Srbije na predstojećim Olimpijskim igrama u Parizu, čiji je član i pripadnik Sportske jedinice Vojne akademije, džudista Aleksandar Kukolj.

Načelnik Vojne akademije pukovnik vanr. prof. dr Srđan Blagojević naglasio je da je Olimpijski komitet Srbije pružao podršku radu Vojne akademije i njenom opredeljenju da očuva tradiciju viteštva i sportskog duha, te da današnjim događajem Vojna akademija uzvraća tu podršku Olimpijskom timu Srbije.

Danas smo se okupili sa željom da vam podršku uzvratimo i damo još snage, volje i ljubavi koja je potrebna za postizanje vrhunskih rezultata. Danas smo upriličili ovaj skup da pružimo podršku Olimpijskom timu Srbije, koji će predstavljati našu zemlju na Olimpijskim igrama u Parizu – rekao je pukovnik Blagojević, naglasivši da se Vojna akademija ponosi što je u ovogodišnjem Olimpijskom timu i Kukolj, koji je do sada osvajao odličja na najznačajnijim svetskim takmičenjima te izrazio nadu da će i ovoga puta biti tako.

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković istakao je da je cilj ovogodišnjeg učešća Olimpijskog tima Srbije da osvoje više od devet medalja, što bi, prema njegovim rečima, bio veliki uspeh za našu zemlju. Maljković je izrazio zadovoljstvo što Olimpijski komitet sarađuje sa Ministarstvom odbrane i Vojskom Srbije i što je ove godine član Olimpijskog tima pripadnik Sportske jedinice Vojne akademije, džudista Aleksandar Kukolj.

Aleksandar Kukolj, jedan od sportista koji će predstavljati Srbiju na Olimpijskim igrama, zahvalio je svima na podršci i podsetio da je već šest godina član Sportske jedinice.

Mogu obećati da ćemo dati sve od sebe, da će borba biti ljuta i neprestana, a našem Olimpijskom timu želim mnogo sreće i da ostvarimo snove – rekao je Kukolj.

Načelnik Vojne akademije pukovnik vanr. prof. dr Srđan Blagojević uručio je Povelje Olimpijskom komitetu Srbije i Aleksandru Kukolju za doprinos razvoju vrhunskog vojnog sporta i učešće pripadnika Sportske jedinice na Olimpijskim igrama u Parizu.

FOTO – OKS