SVEČANO OTVORENO EVROPSKO PRVENSTVO U VODENIM SPORTOVIMA

(11.6.2024) – Multimedijalni spektakl na krovu Galerije, najvećeg tržnog centra u regionu, u prisustvu predstavnika Evropske i Svetske federacije vodenih sportova i najviših zvaničnika Vlade Republike Srbije.

Nakon izvođenja himne Republike Srbije, predsednik Evropske federacije vodenih sportova Antonio Silva poželeo je dobrodošlicu sportistima iz 43 zemlje. Oni će se od 10. do 23. juna nadmetati u četiri discipline – plivanje, umetničko plivanje, skokovi u vodu i plivanje na otvorenim vodama – u poslednjem kvalifikatornom takmičenju najboljih evropskih sportista pred Olimpijske igre.

– Srbija je izborila status domaćina upornom, kontinuiranom i dokazanom spremnošću da svaki put pomera granice u organizaciji i siguran sam da će to uraditi i ovaj put. Da bismo se borili za svetske medalje, neophodno je da budemo jak tim Evrope, a Srbija je primer potpune posvećenosti tom cilju. Zato s razlogom nosi epitet zemlje sporta, zemlje šampiona i nadam se da će i ubuduće naša saradnja biti na ovako visokom nivou – izjavio je Antonio Silva, izražavajući zahvalnost najvišim zvaničnicima Srbije što prepoznaju značaj sporta i svrstavaju ga u prioritete.

PrisutnIma se obratio i predsednik srpske Vlade Miloš Vučević.

FOTO – DAVID DAMNJANOVIĆ