SVEČANO OTVORENO SVETSKO PRVENSTVO ZA SREDNJOŠKOLCE U FUTSALU

(10.10.2023) – Svetsko prvenstvo u futsalu za uzrast srednjoškolaca i zvanično je otvoreno u Brogradu, u prisustvu stranih delegacije koje su stigle u glavni grad. Takmičenje traje do 17. oktobra, a ceremonija otvaranja održana je u Hali sportova Ranko Žeravica.
Prisutnima su se obratili predsednik ISF Loren Petrinka i predsednik Saveza za školski sport Srbije Željko Tanasković.
– Već godinama unazad organizujemo velika takmičenja u konkurenciji školaraca. Svi koji jednom dođu u glavni grad Srbije uvek se rado vraćaju. Videli ste i završnicu ceremonije otvaranja. Klinci su veseli, igraju uz muziku i zastave svojih zemalja. Koristim priliku da se zahvalim i Ministarstvu sporta na finansijskoj podršci, takođe i Gradu Beogradu, koji podržava školski sport – poručio je Željko Tanasković.
Gosti na Ceremoniji otvaranja bili su i Sandra Sremčević, potpredsednica Fudbalskog saveza Srbije i Verica Petković, savetnik u sekretarijatu za sport i omladinu grada Beograda.
Posle intoniranja srpske himne svi učesnici sa tribina sišli su na parket i uz muziku igrali uz zastave svojih država.
Danas su i zvanično počeli mečevi po grupama, koji se igraju u šest sportskih hala u Beogradu (Rakovica, Šumice, Pinki, Banjica, Korn, Ranko Žeravica).
FOTO – ISF/SŠSS