SVESRPSKO FINALE ZA MLADE TENISERKE NA EVROPSKOM PRVENSTVU

(22.7.2023) – Fenomenalan uspeh ženskog srpskog tenisa. Luna Vujović i Dušica Popovski su zakazale svesrpsko finale Evropskog pojedinačnog prvenstva do 14 godina u češkom Mostu. Briljantanih mesec dana u kojima su osvojile evropsko ekipno srebro, izborile titulu i polufinale na Vimbldonu, krunisale su direktnom bitkom za evropsko zlato.

Devojke su presrećne – priča trener i vođa tima Silvija Hegediš. – Ovo im je ostvarenje snova, da se igra svesrpsko finale, a sada su posle polufinala zajedno otišle na sladoled, pa sutra ko pobedi. Dušica Popovski je kao 12. nosilac prva i čini se lakše došla do finala preko 7. nosioca, Čehinje Sare Oliveriusove 6:4, 6:0. A, Luna Vujović je drugi put u karijeri u ovih mesec dana dobila prvu favoritkinju, Rumunku Juliju Safinu Popa 6:3, 7:6.

Dušica je lako pobedila Čehinju, iako je bila boljepzicionirani nosilac od nje, a Luna je uspela drugi put u kratkom periodu da slavi protiv Pope, protiv koje do sada nije znala za trijumf. Rumunka je bila favorit, i u drugom setu je vodila, ali je Luna uspela da preokrene i zakaže svesrpsko finale – zaključuje Silvija Hegediš.

Ovo je prvi plasman u finale Evropskog pojedinačnog prvenstva do 14 godina u istoriji, a odmah – duplo finale. Luna i Dušica su se okitile ekipnim evropskim srebrom, pa su na Vimbldonu do 14 godina ostvarile polufinale (dušica) i titulu (Una), a sutra će odlučivati ko će da postane nova evropska prvakinja. Nema zime za ženski tenis u Novom veku srpskog tenisa.

IZVOR/FOTO: TENISKI SAVEZ SRBIJE