SVI NA STADION!!!

(17.10.2023) – Zabolela je bleda partija “Orlića” protiv Bugarske, po malo šokirao poraz od Mađarske na svom terenu, a potpuno demoralisao navijače još jedan poraz od severnih komšija, na prepunoj Puškaš areni u Budimpešti. Upravo taj detalj prepunog stadiona u prestonici Mađarske treba da bude motiv za sve ljubitelje fudbala pred (verovatno) odlučujući meč naše selekcije, protiv Crne Gore u Beogradu. Ne samo zbog bodrenja do pobede i skoro četvrt veka čekanog plasmana na Evropsko prvenstvo, već i i zbog vraćanja poljuljanog samopouzdanja seniorskoj selekciji.

Kako god navijači videli igru i određene nedostatke (a ko ih na ovom svetu nema!?), koji definitivno postoje, i dalje čvrsto verujemo da je naša selekcija kvalitetom ispred Mađarske, ali i svih ostalih rivala iz grupe. Nedostajalo je možda malo i one tzv. “sportske sreće”, nedostajalo je možda i malo više koncentracije u završnicama akcija, nedostajalo je još svašta nešto… Jedino što nedvosmisleno ne nedostaje je kvalitet. I on će doći do izražaja, bilo bi lepo već večeras, ako ne tada onda svakako na Evropskom prvenstvu. Da, upravo tamo, jer svi duboko verujemo u taj konačni plasmana na evropsku smotru fudbala!

I zato bi bilo lepo da što više publike dođe na stadion Rajko Mitić, od 20:45 sati, i pomogne našim reprezentativcima na putu do pobede. Da povratimo taj kult reprezentacije koji često nepravedno zapostavimo.