TAKMIČARE U GAĐANJU LETEĆIH META OČEKUJU NASTUPI U ITALIJI, HRVATSKOJ I AZERBEJDŽANU

(15.3.2023) – Član Upravnog odbora Streljačkog saveza za leteće mete Srbije Aleksandar Važić sastao se sa sekretarom za sport i omladinu Vlade AP Vojvodine Danetom Bastom.

Važić je obavestio pokrajinskog sekretara o planovima i aktivnostima Saveza za tekuću godinu u kojoj nas očekuju tri velika takmičenja u Italiji, Azerbajdžanu i Hrvatskoj, a mogućim dobrim rezultatima naša reprezentacija bi mogla da osigura plasman na Olimpijske igre, koji će se održati u Parizu 2024.

-Pred nama su tri vrlo važna nastupa. Imamo poverenje u trenera Dejana Mihajlovića i naše strelce, a podrška vodećih sportskih ljudi naše zemlje puno nam znači na putu do ostvarenja naših visokih ciljeva – rekao je tom prilikom Aleksandar Važić.

-Radimo i na izgradnji dve streljane koje bi zadovoljile sve uslove za održavanje međunarodnih takmičenja. Cilj nam je popularizacija ovog sporta među mladima, želja da svake godine imamo predstavnike na svim elitnim skupovima i da neke od njih organizujemo u Srbiji – zaključio je Važić.

Resorni sekretar Dane Basta poželeo je sreću našim strelcima uz poruku da će Vlada AP Vojvodine i Sekretarijat za sport i omladinu pružiti maksimalnu podršku, a iz Saveza za leteće mete su najavili da će se njihova delegacija narednih dana sastati i sa ministrom sporta Zoranom Gajićem.

FOTO – SSLM