TANDEM “A” TIMA PREKOMANDOVAN U MLADU SELEKCIJU

(09.10.2023) – Dragan Stojković Piksi prekomandovao je talentovane igrače Mihajla Ilića i Stefana Mitrovića u mladu reprezentaciju Srbije.

Iako su se prvotimci večitih našli na širem spisku selektora Orlova, neće biti u konkurenciji za mečeve sa Mađarskom i Crnom Gorom.

Umesto toga biće na raspolaganju Dušanu Đorđeviću za duele sa Engleskom (12. 10.) i Severnom Irskom (16. 10.) u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Iako je Ilića “pozajmio” selektoru mlade reprezentacije, Piksi je istakao da je defanzivac Parnog valjka budućnost srpskog fudbala.

„Ilić je budućnost našeg fudbala i biće veliki igrač. On je član naše mlade reprezentacije i raduje me njegov kontinuitet. Njegove igre su bile na nivou gde je dobio zasluženi poziv. Mora da ga shvati kao nagradu i motiv više. Imao je dosta oscilacija, naročito kada je Partizan igrao evropske utakmice, ali to je normalno za momka od 19 godina. Drago mi je da će biti tu i na njemu je da nastavi da radi. Predstavlja jednog od igrača koji će obeležiti igru naše selekcije u budućnosti. Sa mnom ili sa nekim drugim. Neverovatan je potencijal, ali ne možemo od njega da očekujemo da sada rešava probleme”, rekao je danas Piksi.

FOTO: FSS