TEŽAK PORAZ RADNIČKOG U SPLITU

(24.2.2023) – Nakon nekoliko dobrih izdanja, vaterpolisti Radničkog pretrpeli su ubedljiv poraz od splitskog Jadrana, rezultatom 15:3 (3:0, 2:1, 5:1, 5:1) , u prvom kolu poslednjeg turnira ligaškog dela Regionalne lige koji se igra u Splitu.

Za razliku od prethodnog okršaja u okviru Lige šampiona, pre mesec dana na istom mestu, kada je Radnički imao kontrolu i vodio sve do samog kraja (10:10), Splićani su ovoga puta bili znatno dominantniji.

Da li zbog umora od dugačkog puta ili oslabljenog rostera sa velikim brojem juniora, Radnički nije uspeo ozbiljnije da se suprotstavi sjajno uigranoj ekipi Jadrana, koja je u ovom sastavu dugo na okupu.
Na pogodak su čekali gotovo celo poluvreme, jer je tek tri sekunde pre odlaska na odmor Miloš Ćuk uspeo da načne mrežu golmana Anića – 5:1.

U Jadranu je bilo daleko više raspoloženih igrača za igru, a zanimljivo da se samo najbolji strelac Jerko Marinić Kragić nije upisao u strelce. Sa po dva gola prednjačili su Rino Burić, Marino Čagalj i Luka Bukić.
Teoretski, kalkulacije Radničkog su i dalje iste, dve pobede protiv Solarisa (petak 20.45 sati) i Mornara (subota 10 časova) garantuju im prolaz na „fajnal-for“, ali imaju šanse i u slučaju nepovoljnijeg ishoda.

FOTO – SPD RADNIČKI