TOM VOLŠ ŽELI DA BUDE NOVI REKORDER BELGRADE INDOOR MITINGA

(12.2.2024) – Međunarodni atletski miting deveti po redu, Belgrade Indoor Meeting održaće se u utorak 13. februara sa početkom u 15.30 časova uz učešće 160 atletičara iz preko 44 zemlje. Ovo takmičenje nalazi se na listi svetske serije mitinga i ima srebrni status. Tim povodom danas je u prostorijama Hotela M, održana Konferencija za medije.

Gledaćemo i neke od najvećih zvezda današnjice kao što je poznati bacač kugle sa Novog Zelanda, Tom Volš, koji je takođe prisustvovao konferenciji za medije zajedno sa direktorom Belgrade Indoor Meeting-aa, Mihailom Dudašem, našim bacačem kugle Asmirom Kolašincem i srpskom skakačicom udalj Milicom Gardašević.

– Ovo takmičenje će biti na jedan način posebno, s obzirom da sam u 39. godini i punim 40. Postoji mogućnost da je ovo moj poslednji
miting u Beogradu. Potrudiću se da za kraj budem najbolji, s obzirom na konkurenciju koju imam, neću imati pritisak oko plasmana, već ću gledati na svoj rezultat. Imao sam manji problem početkom januara, ali sam ga sanirao. Jedva čekam sutrašnji miting. Ovo će biti najjača disciplina na mitingu. Očekujem da Tom Volš prebaci 22 metara, a da ja budem na nivou i dođem do 21 metra – rekao je Kolašinac.

Gledaćemo na Banjici i sjajnu Milicu Gardašević, koja je obećala da će sutra pokušati da dosegne do svog ličnog rekorda.

– Branim titulu i radujem se takmičenju pred domaćom publikom. Pozivam publiku da dođu da podrže sve takmičare, daćemo sve od sebe. Dobra je uvertira za EP u Glazgovu i za Olimpijske igre. Ne mogu ništa da najavljujem, ali pokušaću da priđem svom ličnom rekordu.

Za kraj se svim prisutnima obratio i Tom Volš. On je dodao da će pokušati da sruši rekord mitinga koji je do sada nosio Filip Mihaljević iz Hrvatske.

– Hvala na pritisku! Biće ovo sjajno takmičenje između Balkanaca i Komonvelta. Biće uzbudljivo videti ko će pobediti. Veoma sam uzbuđen da bacam kuglu u Beogradu, sutra uveče. Volim Takmičenja u ovom gradu, energiju, publiku. Bacanje kugle je teška disciplina. Pružićemo pravi šou, nadam se da ću oboriti rekord Filipa Mihaljevića u Beogradu.

Ulaznice za miting delile su se besplatno i podeljene su u rekordom roku, a direktan prenos Takmičenja biće na RTS 2 od 17h do 19.30h. Superbet je generalni sponzor Srpskog atletskog saveza i oni će tom prilikom uručiti ček najuspešnijem atletičaru mitinga.

FOTO – SAS