TOTENHEM PUŠTA KEJNA I DOVODI MEDISONA

(28.6.2023) – Totenhem se već nekoliko sezona nalazi u rezultatskoj krizi, prvenstveno zahvaljujući lošim izborom pojačanja i posebno trenera. Pare nisu problem, ali posle odlaska Poketinja ekipa ne može da se sastavi.

U centru pažnje je neizvesna budućnost najveće zvezde Harija Kejna, Sjajni igrač tapka u mestu, a kako ima već 30 godina željan je nekog trofeja. Bajern je spreman da izdvoji dovoljno para i čini se da bi to bio obostrano sjajan potez.

Da bi napravio balans Danijel Levi (izvršni direktor Totenhema) rešio je da obraduje navijače i aktivira pravu transfer “bombu” u liku i delu Džejmsa Medisona.

Dvadesetšestogodišnjak iz Lestera ovog leta se našao na popustu, pošto mu je preostala samo jedna godina na važećem ugovoru sa “Lisicama”, koje su doživele eliminaciju iz Premijer lige minule sezone.

U Lesteru veruju da mogu da izvuku 60 miliona funti (76 miliona evra) za svoju najveću zvezdu, dok “Sparsi” nude oko 40 miliona, ali engleski mediji tvrde da će do kraja nedelje doći do kompromisa.

Sam Džejms nema ništa protiv prelaska u London, pošto je prošle sezone imao poziv Arsenala, tako da je zanimljivo videti u kojoj će od dva kluba iz severnog dela grada možda doći.

Medison, koji je 2018. stigao iz Noriča, protekle sezone odigrao je 32 utakmice za Lester i postigao 10 golova uz devet asistencija.

U međuvremenu je Totenhem objavio da je doveo novog golmana, Giljerma Vikarija (26) iz Empolija, sa kojim je potpisao petogodišnji ugovor vredan 20 miliona evra.

Vikario je karijeru započeo u Kaljariju, igrao je i u Peruđi i Veneciji, pre nego što se preselio u Empoli u julu 2021. godine.

Prošle sezone, na 31 prvenstvenom meču Vikario je primio 39 golova, a u septembru 2022. godine je debitovao za reprezentaciju Italije.