TOTENHEM ŽELI KEJNA NA JOŠ GODINU DANA

(14.7.2023) – Hari Kejn ima još godinu ugovora sa Totenhemom, ali legenda kluba ima dilemu šta da radi. Svima je jasno da je ostanak u takvom klubu čisto gubljenje vremena za izvrsnog igrača koji već ulazi u 30. godinu, dok sa druge strane Bajern, PSŽ i ostali velikani nude ozbiljan novac i i za njega bitniju mogućnost osvajanja trofeja, koji Englezu fale da zaokruži veliku karijeru.

Totenhem traži 140 miliona evra za transfer 29-godišnjeg napadača, što niko ne prihvata jer je Kejn sledeće sezone slobodan igrač. Bajern je ponudio prvo 70, a na insistiranje trenera Tomasa Tuhela još izdašnijih 80 miliona evra, dok je PSŽ istrčao sa 100 miliona evra.

Totenhem trenutno svojoj legendi nudi 400.000 funti (oko 470.000 evra) nedeljnu platu i funkciju u klubu po završetku karijere. Čak je i novi trener Australijanac Postekoglu razgovarao sa kapitenom oko naredne sezone obećavajući veću konkurentnost za eventualne trofeje.

Kejn je u 435 utakmica za Totenhem postigao 280 golova i ostvario 64 asistencije. Neverovatno, ali nije osvojio nijedan trofej sa klubom u koji je došao 2009. godine.