TRENER KOŠARKAŠA TAMIŠA SMATRA DA SU MLADI IGRAČI BAHATI I RAZMAŽENI

Bojan Jovičić, trener košarkaša Tamiša, imao je veoma burnu konferenciju za medije posle poraza od valjevačkog Metalca – 83:63.

Bio je revoltiran igrom svojih mladih igrača, a dotakao se i Željka Obradovića.

– Mi govorimo o sprskoj košarci i razvijanju mladih talenata? Mogu da poštujem svačije rezultate i uspeh, ali ne volim da neko priča o stvarima o kojima nema pojma. Mi smo budale, dovodimo strance zato što imamo 300 mladih igrača i kao, ne sviđa nam se da igraju mladi, igraće stranci. A stranci su tri puta jeftiniji od naših. Dam šansu detetu od 19 godina, koje za šest minuta ima četiri izgubljene lopte i neće da trči nazad u odbranu. Ima svog igrača, drugara slobodnog, koji odlično šutira. Neće da mu pusti ekstra pas, jer je sam. To je sve razmaženo, bahato… Ali mi treneri u KLS smo mentoli, mi ne prepoznajemo talenat, mi idemo na siguricu.

Dotakao se i Zvezde i Partizana, gde mladi igrači nemaju previšem prostora.

– U KLS treba zabraniti strance, a treba da pustimo da igraju u reprezentaciji? Ko je onda bre ovde lud? Ko bre više vodi računa o košarci. Interes košarke su Zvezda i Partizan. Sve je to okej, ali što neko ne pita zašto tamo ne igraju mladi igrači. Koliko se sećam kada je Partizan prvi put igrao Fajnal for, tu su bili Divac, Paspalj, momci od 19-20 godina, što oni ne razvijaju mlade? Zato što nisu dovoljno dobri. Ja ne verujem da je Željko Obradović lud da ne pusti da igra Đorđije Jovanović ili Tristan Vukčević, jer ti igrači ne mogu da odgovore zahtevima vrhunske košarke.

IZVOR – MERIDIAN SPORT

FOTO – PRINTSCREEN