U FINALU INDIJAN VELSA OPET IGRAJU ALKARAS I MEDVEDEV

(17.3.2024) – Logično, oba polufinalna duela na Indijan Velsu bila su neizvesna.

Karlos Alkaras je u prvom polufinalu posle preokreta savladao Janika Sinera rezultatom 1:6, 6:3, 6:2 za dva sata i tri minuta igre. Bila je to repriza prošlogodišnjeg polufinala kada je Alkaras takođe slavio, a sa ovom pobedom je izjednačio u međusobnim okršajima – 4:4. Ovo mu je bila 11. pobeda u nizu u pustinji, a ujedno je naneo i prvi poraz Janiku Sineru u 2024. godini.

Kiša je kod rezultata 2:1 u prvom setu prekinula duel na tri sata, a u nastavku je Siner lako trijumfovao sa 6:1.Ne znamo šta se potom desilo, ali naredna dva seta Španac dobija ubedljivo, Italijan je konstantno propuštao da iskoristi svoje brejk prilike i to ga je na kraju koštalo poraza. Siner se psole meča žalio na povredu koja ga je potpuno dekocentrisala.

U drugom polufinalu u Medvedev je bolji od domaćeg tenisera Tomija Pola posle preokreta rezultatom 1:6, 7:6(3), 6:2 posle nepuna dva i po sata igre.

Rus je bio očajan u prvom setu i nije uspeo da osvoji nijedan gem na svoj servis. U drugom setu je Medvedev bio taj koji je stigao do 4:0, ali i da, za razliku od Pola, tu prednost prokocka. Sedamnaesti teniser sveta je uspeo da vrati dva brejka i izbori taj-brejk gde je imao svoju šansu pre nego što je izvrnuo zglob prilikom doskoka. U pauzi između setova je zatražio medicinsku pomoć, ali je Medvedev uspeti da stigne do trijumfa sa 6:2.

U završnici će igrati Alkaras – Medvedev, dakle repriza prošlogodišnjeg finala u kom je slavio španski teniser.