U KATEGORIJI DO 14 GODINA LUNA ŠAMPIONKA, A DUŠICA VICEŠAMPIONKA EVROPE

(23.7.202) – Savršenih mesec dana za ženski srpski tenis. Luna Vujović je postala u uzrastu do 14 godina šampionka Evrope, a Dušica Popovski vicešampionka u sverpskom finalu odigranom u češkom Mostu. Luna je slavila 6:3, 6:3.

-Uživale smo na terenu, iako nismo pokazale najbolji tenis koji znamo. Bilo nam je fenomenalno da jedna protiv druge igramo za titulu najbolje u Evropi. I drago mi je što sam to baš ja. Nismo igrale zvanično od konkurencije do 12 godina, ali smo poslednjih mesec dana trenirale zajedno, živele zajedno i prave smo drugarice – kaže Luna Vujović, šampionka Evrope do 14 godina.

-Bile smo presrećne što smo došle do borbe za titulu zajedno. Drugarice smo, sve prolazimo zajedno, pa smo i ovoga puta morale na teren zajedno. Presrećna sam zbog svega što smo ostvarile, ali mislim da smo mogle malo bolje da igramo u finalu – zaključila je Dušica uz poruku. – Ovo je prvi put u istoriji da dve srpske reprezentativke igraju finale Evropskog prvenstva do 14 godina.

Luna i Dušica su prvo postale vicešampionke Evrope ekipno, na Vimbldonu su zajedno došle do polufinala, a Luna se okitila i titulom do 14 godina, da bi na pojedinačnom EP u Češkoj osvojile zlato i srebro. Početak novog veka srpskog tenisa obeležile su mlade dame.

FOTO – TSS