Udovičić čestitao košarkašicama

Izvor: Tanjug

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić čestitao je košarkašicama na pobedi protiv Nigerije, kojom je Srbija došla na korak do plasmana na Olimpijske igre u Tokiju.
“Došli smo do poslednje stepenice da se plasiramo u Tokio, da Košarkaški savez ima dve selekcije na OI. Nadamo se da će sa ovakvom divnom publikom i organizacijom po prvi put imati i tri ekipe na Igrama. Čestitam KSS-u, devojkama i stručnom štabu, svima onima koju su učestovali u ovakvoj pobedi protiv nimalo slabe Nigerije”, rekao je Udovičić novinarima posle meča.
Ministar je podsetio da Beograd ponovo ima priliku koja uživa u najkvalitetnijom ženskoj košarci, posle Evropskog prvenstva prošlog leta, kao i da je to jedini grad koji je dobio organizaciju olimpijski kvalifikacionih košarakških turnira u obe konkurencije.
“Drago mi je što je Beograd posle nešto više od šest meseci mogao da uživa u vrhunskoj ženskoj košarci i da smo se pokazali kao pravi domaćini, da smo u mogućnosti da sa našim košarkašicama ponovo osvajamo najsjajnija odličja i da se radujemo najvišim ciljevima”, rekao je Udovičič.