Udovičić i Fabrici na info sesiji “Erazmus+” programa

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić zajedno sa ambasadorom Delegacije EU u Srbiji Semom Fabricijem učestovao je na info sesiji o sportskoj komponenti “Erazmus+”  programa Evropske unije, koju su organizovali ministarstvo omladine i sporta i Fondacija “Tempus”.

“Erazmus+” program predstavlja priliku da se sportska udruženja prijave na konkurs za projekte koje finasira Evropska unija.

“Od prošle godine Srbija je u mogućnosti da aplicira za dodatna sredstva koja su omogućena preko Ipo programa i Tempus fondacije i kao zemlja koja je dobila poverenje od Evropske unije da bude punopravni član, možemo da pohvalimo da su u prethodnih godinu dana 34 organizacije uspele da omoguće dodatna sredstva. Danas smo imali priliku da informišemo ostale organizacije, da omogućimo da saznaju kako da dođu do dodatnih sredstava i na koji način svi mi zajedno možemo da pomognemo celokupnom sistemu sportu. Moramo da shvatimo da u ovom trenutku postoje mogućnosti da sa našim partnerima iz EU dođemo do dodatnih sredstava”, rekao je Udovičić.

Ambasador EU Sem Fabrici rekao je da mu je bilo veliko  zadovoljstvo što je zajedno sa ministrom Udovičićem promovisao projekat Erazmus, koji je veoma važan u Evropskoj uniji i koji je usmeren na edukaciju ljudi.

“Jedan od segmenta projekta Erazmus programa je sport, koji promoviše zdrav način života. Pozivamo sve sportske organizacije da prijave na konkurs koji je trenutno otvoren i biće otvoren do početka aprila. Svima mogu da uputimo samo jednu poruku da se obavezno prijavite. Srbija je od početka 2019. godine punopravni član i partnerska zemlja Erazmus programa, što znači da ima ista prava i obaveze kao zemlje članice EU”, istakao je Fabrici.

Pripremila: Marina Damnjanović Nackov