Udovičić podržao taekvondiste

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić posetio je  trening reprezentativaca Srbije u taekvondu, pružio im podršku i poželeo uspeh na predstojećim takmičenjima. Ministar  je sa taekvondistima razgovarao o izazovima sa kojima se susreću, kao i o očekivanjima na predstojećim takmičenjima poput Evropskog seniorskog prvenstva Zagrebu i naravno OI u Japanu.

  Milica Mandić i Tijana Bogdanović su već obezbedile vizu za OI dok će Dmitrij Nagajev i Nikola Vučković svoju šansu potražiti na kvalifikacionim turnirima. ” Mi smo tim i imamo isti cilj – da oborimo rekorde, da osvojimo što više medalja, posebno u Tokiju. Tu smo da im pružimo podršku i da im obezbedimo sve što je potrebno kako bi mogli da se fokusiraju na takmičenje. Drago mi je što sam se lično uverio da su naši taekvondisti visoko postavili ciljeve, da su maksimalno motivisani”, rekao je Udovičić.

  Zvanično najbolji taekvondo trener na svetu, Dragan Jović, izjavio je da je podrška  države važna ne samo kad su dobri rezultati, nego i kad ima problema. Jović je istakao da naši sportisti imaju velike šanse za postizanje dobrih rezultata.

  Olimpijskoj šampionki MIlici Mandić Igre u Tokiju biće treće u karijeri.

Pripremila: Marina Damnjanović Nackov