Udovičić sa predsednikom ISF-a

Izvor: Tanjug

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić susreo se sa predsednikom Međunarodne federacije za školski sport (ISF) Loranom Petrinkom i generalnim sekretarom Hrvojem Čustonjom, koji borave u Srbiji povodom Generalne skupštine na kojoj će biti izabran novi potpredsednik.

Susretu je prisustvovao i Željko Tanasković, predsednik Saveza za školski sport Republike Srbije, koji ove godine slavi značajan jubilej – 50 godina postojanja.

“Priznanje da je naš višegodišnji rad u oblasti školskog sporta uspešan stiglo je od Međunarodne federacije za školski sport, koja je prepoznala naš trud i zalaganje i omogućila nam da organizujemo i niz međunarodnih školskih takmičenja u proteklih nekoliko godina. Prvi put u istoriji, Srbija je bila domaćin školskih međunarodnih takmičenja u raznim sportovima.”, rekao je Udovičić.

“Potvrda da smo bili dobri domaćini i da smo dobri organizatori je dobijanje još jednog domaćinstva, Svetskog školskog prvenstva u rukometu 2020. godine. U planu su i druge sportske manifestacije namenjene mladim sportistima“, zaključio je Udovičić.

Visoki zvaničnici su razgovarali i o realizaciji prve Školarijade 2021, za decu koja pohađaju osnovnu školu, što je srpski idejni projekat. Iste godine u Srbiji će biti održano i Svetsko prvenstvo u Orijentiringu.