UJEDINJENI U MOLITVI DA SE OVAKO NEŠTO VIŠE NIKADA NE DOGODI

(4.5.2024) – Ujedinjeni u bolu, složni u molitvi za spas Božji i želji da se ovako nešto više nikada i nikome ne dogodi, omladinci FK Partizan FK Crvena zvezda su u subotu, 4. maja 2024. godine, učestvovali na memorijalnom turniru u čast žrtava stravičnih ubistava u mestima Malo Orašje i Dubona, kao i Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu.

Ceremonija u znak sećanja na nastradale, počela je dolaskom učesnika turnira u mesto Malo Orašje u subotu, 4. maja 2024. godine, u 10.45 i nastavila se recitovanjem stihova Ivane Ružić, koji su ispisani na spomeniku.

Posle ceremonije, u čast žrtava, memorijalni turnir su otvorile omladinske selekcije Partizana i Crvene zvezde, na onom istom terenu na kome su njihovi vršnjaci, nekada puni poleta i sreće u očima, hrlili ka životu, a kojih danas, na žalost, nema.

Delegacija FK Partizan, koju su činili predstavnici omladinske škole, trener – Nenad Stojaković sa stručnim štabom i Markom Ranevskim i Goranom Manceom, uz portparolku kluba – Biljanu Obradović, položili su venac u znak sećanja na žrtve masakra i uručili dres fudbalskog kluba sa natpisom „Angelina 34“, imenom koje je kao simbol okupilo sve porodice nastradalih i ljude velikog srca i brojem 34, koji predstavlja datume koje nikada ne smemo i nećemo zaboraviti.

Fudbalski klub Crvena zvezda je iskazao duboko žaljenje zbog velikog gubitka, i dolaskom na ovakvu manifestaciju pokazao da je uvek uz svoj narod i zemlju. Rukovodstvo kluba, na čelu sa Svetozarom Mijailovićem, je prisustvovalo ceremoniji, koja je počela odavanjem počasti žrtvama i polaganjem venaca nastradalima. Od 12 časova je odigrana revijalna utakmica između naše juniorske selekcije i omladinskog tima večitog rivala.
Organizator događaja, Aleksa Radujko je istakao da je ponosan na sve ljude i da se nada da sećanje na nastradale nikada neće izbledeti.
Turnir koji smo napravili u dogovoru sa roditeljima nastradale dece je izuzetno važan, kako bismo negovali kulturu sećanja na sve njih i kako ih nikada ne bismo zaboravili. Oni su jedini izvor snage koji ovi roditelji imaju, da nastave da se bore i da prave ovakve događaje, a mi smo tu da im pomognemo. Apsolutno sam siguran da nas oni sve čuju i podržavaju – emotivno je izjavio Radujko.
FOTO – FK PARTIZAN / FK CRVENA ZVEZDA